THEMA 2020 - 2022

ICT ondersteunt ontwikkeling (ICT inclusion)

MISSIE

De ICT Associatie richt zich op het ondersteunen van de Surinaamse samenleving & economie om met- en door ICT de ontwikkeling van Suriname te versnellen en te faciliteren.

VISIE

Wij willen samen met onze leden, in samenwerking met alle ICT stakeholders, de kern van de digitale economie zijn in Suriname. 

Dit vertaalt zich op het middellang termijn als volgt: 
Een digitaal ingeschakelde informatiemaatschappij creëren, die bekrachtigd wordt door de onderling verbonden wereld op het gebied van sociaal, politiek, economisch en ecologisch, zaken middels innovatieve informatie- en communicatietechnologieën. Dit voor het versnellen van duurzame groei en inclusieve ontwikkeling voor en door iedere Surinamer.

DOELEN VOOR 2020 - 2025

  1. Het mogelijk maken van digitale innovatie in de telecommunicatiesector ter ondersteuning van de digitale transformatie ontwikkeling van de Surinaamse samenleving.
  2. Het overbruggen van de digitale kloof en het verstrekken van breedbandtoegang voor de meeste Surinamers (“digitale inclusion”).
  3. Ontwikkelen, mogelijk maken en bevorderen van toegang tot en meer gebruik van innovatief informatie- en communicatietechnologieën en –diensten.
  4. Continuïteit & Duurzaamheid: Beheer van opkomende onbekende risico’s, uitdagingen en kansen als gevolg van de snelle groei van ICT.
  5. Versterken samenwerking tussen de Suriname ICT belanghebbenden ter ondersteuning van de Suriname ICT Visie 2030.

QUICK FACTS

De ICT Associatie is de branchevereniging van ICT bedrijven in Suriname. De ICT Associatie en haar leden zijn ervan overtuigd dat ICT de oplossing zal bieden om middels een eenduidige visie, gedegen leiderschap en uitvoering van plannen samengewerkt wordt naar duurzame diversificatie van onze economie. ICT is de enabler van ontwikkeling binnen alle sectoren. 

We hebben 60 leden die allemaal KKF geregistreerde bedrijven zijn en ICT als core business hebben. Er werken bij onze leden ongeveer 2000 personen. Ongeveer 70% van de economie van Suriname wordt door de ICT Sector ondersteund. ICT is onmisbaar voor het voortbestaan, ontwikkelen en groeien van elke andere sector. 

De ICT-AS richt zich op het ondersteunen van de Surinaamse samenleving & economie om met- en door ICT de ontwikkeling van Suriname te faciliteren en te versnellen.

Vanaf haar oprichting op 20 januari 2011 is gewerkt aan de basis voor een toekomstbestendige structuur van de sector.

In 2013, 2014 en 2015 zijn in dat kader de ICT Summits georganiseerd met als doel de Surinaamse samenleving kennis te laten maken met o.a. de ICT dienstverleners en ontwikkelingen. In 2015 hebben we de ICT Vision 2020 gelanceerd en in 2016 hebben we samen met verschillenden stakeholders waaronder bedrijfsleven organisaties en vertegenwoordigers van de overheid roadmaps gemaakt voor de realisatie van de doelen gesteld in onze vision 2020. In 2019 werd het Digital Impact Suriname evenement georganiseerd met als doel een platform te bieden voor nieuwe zakelijke impulsen, kennisuitwisseling en peer-netwerken voor iedereen die actief wil deelnemen aan de digitale transformatie van Suriname. In 2020 sloten we een memory of understanding met ICT Associaties van 5 andere landen, namelijk Belize, Grenada, Barbados, St. Lucia en Guyana. 

De eerste 10 jaar van ons bestaan hebben we ons vooral gericht op de bewustwording rondom de potentie van de digitale economie. De komende 10 jaren willen we ons vooral focussen op de diversificatie van onze economie door middel van ICT. 

LEDEN
0

KKF geregistreerde bedrijven met ICT als core business.​

PROFESSIONALS
500

Exclusief freelancers en consultants die op projectbasis werken bij leden.

PROCENT
0

Bijdrage aan kernprocessen van de economische activiteiten van overige sectoren.

JAREN
0

Bijdrage aan ontwikkelen van de ICT sector dmv samenwerken met stakeholders

SPEERPUNTEN ICT ASSOCIATIE

CONNECT

de ICT-AS verbindt en is de "spil in het ICT netwerk"

CONTRIBUTE

de ICT-AS levert een significante bijdrage aan de ICT sector

COLLABORATE

de ICT-AS werkt samen met relevante (ICT) partners (public/ private)

COMMERCIALIZE

de ICT-AS ondersteunt haar leden in het genereren van business