3e ICT Summit op 3 en 4 juli 2015

Met als thema Connect. Explore. Develop. is op 5 en 6 juni jl. de 2e jaarlijkse ICT Summit gehouden. Met de ICT Summit heeft de ICT Associatie Suriname weer een platform kunnen bieden aan alle actoren die de Surinaamse ICT-sector kunnen versterken en naar een hoger niveau kunnen tillen.

ICT Summit 2014

Met 50 presentaties, 36 stands, bijna 300 deelnemers en internationale sprekers heeft de ICT Summit een sterke bijdrage geleverd aan de missie van de ICT Associatie en diens leden om de samenleving te helpen om beter te presteren met ICT.

Inmiddels is de balans opgemaakt en werd het tijd om verslag uit te brengen. Tijdens de speciaal voor de leden hiervoor georganiseerde bijeenkomst kwam naar voren dat de vooraf gestelde doelen van de ICT Associatie door het verenigen van ontwikkelaars, aanbieders en gebruikers ruimschoots zijn behaald. Het is gelukt om de Surinaamse ICT-sector te stimuleren, etaleren en verbinden, wat heeft bijgedragen aan het creëren van kansen en ontwikkelingen. Ook aan de wens om toekomstige ICT’ers te kunnen informeren over de alsmaar in ontwikkeling zijnde ICT-sector is tijdens de ICT Summit tegemoet gekomen.

De ICT Summit in Paramaribo is hét ICT-evenement in de regio. Er waren dan ook bezoekers uit de andere Caricom-landen aanwezig en de programmamanager van het “ICT for Development” programma van de Caricom behoorde tot één van de sprekers.

Stand ICT Associatie
Tijdens het tweedaagse evenement werd de bezoekers gevraagd om hun feedback te geven en hun ervaringen te delen. Dit is voor de ICT Associatie een belangrijke factor om in beschouwing te nemen om het succes van de ICT Summit te waarborgen.
Ondanks dat niet alle presentaties evenveel publiek hebben weten te boeien, hebben de bezoekers alle presentaties wel met een voldoende beoordeeld. Dit mede door de actuele onderwerpen die behandeld zijn. Ook over het eten en de organisatie van de ICT Summit waren de bezoekers zeer te spreken.

Uiteraard was er ook kritiek op een aantal zaken. De genoemde punten zullen door de organisatie van de volgende ICT Summit meegenomen worden om de 3e editie nog beter te maken. Op 3 en 4 juli 2015 zal de ICT Associatie wederom een platform bieden om de Surinaamse ICT-sector te verdiepen, te verbreden en te versterken.

Comments are closed.