Animae Caribe 2014

In Trinidad & Tobago vond van 27 oktober tot en met 2 november 2014 Animae Caribe plaats, hét animatie- en nieuwe media festival in de regio. Dit jaar beleefde het jaarlijkse festival alweer haar 13e editie.

Animae Caribe 2014

Het festival trok vooral veel jonge bezoekers uit de Caricomlanden. Met lezingen en workshops van professionals die werkzaam zijn bij onder andere: Disney, Dreamworks en Cartoon Network hebben zij veel inspiratie op kunnen doen en zich kunnen verdiepen in een toekomst binnen de animatiesector. Middels workshops en presentaties werd dit jaar tijdens het festival extra aandacht besteed aan gaming, ook een belangrijke sector waar animatie een groot onderdeel van uitmaakt.

Carigamers

De animatiesector is sterk groeiende en heeft momenteel een waarde van 115 miljard Amerikaanse dollars. Gemiddeld groeit de sector met 12% per jaar. Deze sector biedt dus veel perspectief, mogelijk ook voor Suriname. Namens de ICT Associatie waren 2 bestuursleden aanwezig bij Animae Caribe. En niet zonder reden, want tijdens de ICT Summit 2015 zal ook uitgebreid aandacht worden besteed aan animatie en de mogelijkheden die deze sector biedt.

Bestuur ICT AS bij Animae Caribe

 

 

Comments are closed.