Anuskha Varsha Sonai Nieuwe Groepsvertegenwoordiger Zakelijke Dienstverlening VSB

Anuskha Varsha Sonai Nieuwe Groepsvertegenwoordiger Zakelijke Dienstverlening VSB

Anuskha Varsha Sonai, voormalige voorzitter van de ICT Associatie Suriname ICT-AS, en lid van de ICT-AS is op 4 februari 2022 binnen de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven benoemd tot de Groepsvertegenwoordiger Zakelijke Dienstverlening. Sonai is hiermee ook officieel lid van het Bestuur van de VSB.

Sonai (vertegenwoordiger van het lid Spang Makandra NV binnen de VSB) is hiermee de vertegenwoordiger van de grootste groep tussen de 11 groepen binnen de VSB. De vorige groepsvertegenwoordiger, Rolf Verwey (vertegenwoordiger van het VSB lid Firm Engineering) is aangewezen als plaatsvervangend groepsvertegenwoordiger.

De diensten sector is groot en divers en bestaat voor een groot deel uit MKMO’s. Deze sector is daarom een grote beroepen generator. Groepsvertegenwoordiger Anuskha Sonai is dankbaar voor de mogelijkheid om om deze rol te mogen vervullen. Zij geeft aan zich te zullen inzetten voor ontwikkelen van de sector dienstverlening zodat deze sector kan ontwikkelen tot een top sector. “Dat is belangrijk omdat een land dat haar diensten sector goed ontwikkelt, beter in staat is haar economie te ontwikkelen. ”, aldus mw Sonai.

De groep bestaat momenteel uit 70 leden die actief zijn in ICT, financiele dienstverlening, engineering, juridische dienstverlening en consultancy.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.