CANTO Youth Forum

Van 25 tot en met 29 januari vond de 31e jaarlijkse algemene vergadering van CANTO plaats in Suriname. CANTO is de Caribische Associatie van Nationale Telecommunicatie Organisaties en dit jaar organiseerde zij voor de eerste keer ook een Youth Forum. De bedoeling van dit forum is om jongeren uit het Caribisch gebied met elkaar én met reeds gevestigde ondernemers en innovators in contact te brengen om zodoende een stimulans en een platform te bieden voor jong ondernemerschap.

De ballroom van Torarica was op dinsdagmiddag 27 januari goed gevuld en de jongeren en overige belangstellenden kregen een programma aangeboden met presentaties van interessante sprekers en interactieve discussies. Tevens was er een kleine exhibitie, waar ook de ICT Associatie aan deelgenomen heeft.

CANTO Youth Forum

Wij hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om bij de aanwezige jongeren, middels een mini-enquete, te achterhalen wat zij vinden van de ICT-voorzieningen in hun land en hoe zij tegen het bedrijfsleven aankijken. Wat duidelijk naar voren kwam is dat de jongeren graag door de gevestigde orde gehoord willen worden, omdat zij vaak meer “out of the box” denken. Ook vinden ze dat de snelle ontwikkelingen in de ICT niet onderschat moeten worden en hopen zij dat hun kennis en kunde door het bedrijfsleven flink zal worden benut.

Het eerste CANTO Youth Forum was een succes voor zowel de deelnemers als de organisatie en zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Comments are closed.