Caribische landen met de grootste aantallen mobiele telefoon abonnementen

Caribische landen met de grootste aantallen mobiele telefoon abonnementen

Als het gaat om aantallen mobiele telefoon abonnementen, steken 5 landen in het Caribisch gebied met kop en schouders boven de anderen uit.

Op basis van de laatste gegevens van de ITU Wereld Telecommunicatie / ICT uit de Indicators Database is de volgende Top 5 van het Caribisch gebied samengesteld.

– Op de eerste plaats staat de Dominicaanse Republiek met maar liefst 8.7 miljoen abonnementen vanaf 2015 op een bevolking van 10,4 miljoen. De penetratiegraad is 83.65%.

– Op de tweede plaats staat Haïti met 7,4 miljoen gsm-abonnees aan het eind van 2015 op een bevolking van 10,2 miljoen. De penetratiegraad is 72.55%.

– Op de derde plaats staat Puerto Rico met 3,2 miljoen abonnees vanaf 2015 op een bevolking van 3,5 miljoen. De penetratiegraad is 91.43%.

– Op de vierde plaats staat Jamaica. Ondanks dat het eiland 2,7 miljoen inwoners heeft, hadden ze meer dan 3,1 miljoen mobiele telefoonabonnees vanaf 2015. De penetratiegraad is 114.81%.

– Op de vijfde plaats staat Trinidad & Tobago. De twee-eilanden republiek heeft een bevolking van 1.3 miljoen inwoners en ze hadden vorig jaar een aantal van 2.1 miljoen mobiele telefoonabonnees. De penetratiegraad van mobiele telefoon abonnees is 161.54%.

WERELDWIJD

Tegen het einde van 2015 waren er wereldwijd meer dan 7 miljard mobiele mobiele abonnementen  wat overeenkomt met een penetratiegraad van 97 procent, een stijging van 738 miljoen abonnementen ten opzichte van 2000.

Suriname en enige overige landen

Met ingang van 1 januari 2014 beschikten we in Suriname over 997.000 mobiele telefoons (bron: Index Mundi ). Ter vergelijk, in Guyana beschikte men toen over 547.000 mobiele telefoons, Barbados over 347.000 mobiele telefoons, Trinidad & Tobago over 1.884.000. Kaapverdië ((Cabo Verde)), een eilandengroep voor de kust van Afrika met 545.993 inwoners, qua aantal bewoners ongeveer gelijk aan Suriname, beschikte met ingang van 1 januari 2014 over 425.300 mobiele telefoons.

 

 

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.