Code OPS uit Suriname neemt deel aan Gyana Hackaton ‘Code till yuh drop’

Code OPS uit Suriname neemt deel aan Gyana Hackaton ‘Code till yuh drop’

http://guyanachronicle.com/2016/11/04/code-til-yuh-drop-hackathon-2016-commences-today/In Georgetown Guyana wordt van 4 tot 6 november 2016 voor de eerste keer een hackathon georganiseerd onder naam ‘Code till yuh drop’. Vanuit Suriname neemt het team ‘Code OPS’ deel aan deze wedstrijd. Het team bestaat uit  Timothy Pocorni, Emanuel AgonMitchel Pawirodinomo en Jonathan Tobi. De ICT Associatie wenst het talentvolle team Code OPS heel veel succes.

Op 5 november gaat de IT Core Hackomation 2016 van start!

 Wat is een hackathon

Het is alweer 4 jaar geleden dat IT Core de eerste #hackathon in Suriname organiseerde. En met veel succes.

Een hackathon bestaat uit workshop-achtige activiteiten waarin in kleine groepjes creatieve oplossingen voor alledaagse problemen worden bedacht én uitgewerkt. Het resultaat is bijvoorbeeld een prototype of een proefmodel van een apparaatje, een gereedschap of een oplossing die bestaat uit een computerprogramma (App) op een iPad of Smartphone.
Doordat de samenstelling van elke groep qua competenties zeer divers is wordt het onderwerp van alle kanten belicht waardoor de kans op het vinden van goede oplossingen wordt vergroot.

Voor de leek onder ons: wat is hacken?

Hacken is het vinden van toepassingen die niet door de maker van het middel bedoeld zijn, speciaal met betrekking tot computers. Complexiteit speelt hierbij geen rol, integendeel, gemakkelijke en snelle alternatieve oplossingen hebben de voorkeur. Ook het gebruik van een wasknijper om te voorkomen dat je broekspijp tussen je fietsketting komt is in principe een hack. “Gewone” uitvindingen en verbeteringen zijn dus geen hacks, zolang ze gebruikt worden waarvoor ze gemaakt zijn.

 ‘Code till yuh drop’

Deze MoPT Hackathon is een Software Developer, Design and Entrepeneur wedstrijd voor Guyanese ICT professionals and enthousiastelingen. Deze eerste hackathon wordt gehouden in het Arthur Cheung Convention Centre en brengt de beste software developers samen om in groepen te werken aan uitdagende en real life oplossingen.

HackOmation 2016 start op 5 November 2016

De HackOmation wordt voor de tweede maal georganiseerd door IT Core. De HackOmation is een wedstrijd, waarin Internet of Things (IoT) prototyping centraal staat. Prototyping is niets anders dan het ontwerpen en bouwen van een prototype van iets, een eerste model van een product, handgemaakt of via rapid prototyping.

Het gemaakte prototype of eerste model wordt vervolgens getest en verder ontwikkeld. Getest wordt bijvoorbeeld welke krachten optreden, de werking of het (in)passen van onderdelen. Tot uiteindelijk de productie en verkoop wordt voorbereid.

Internet of Things (IoT) is een computing concept dat een toekomst beschrijft waar alledaagse fysieke objecten (met elkaar) verbonden zullen zijn met het internet. Deze objecten zullen in staat zijn zich te identificeren tot andere objecten, apparaten en data uit te wisselen zonder mens-tot-mens of mens-tot-computer interacties.

Dit alles is mogelijk dankzij het network van apparaten/devices, voertuigen, gebouwen en andere items — omgeven met of waarin electronica, software, sensoren, actuators, en netwerk connectivity geïnstalleerd is dat het voor deze objecten mogelijk maakt om data te verzamelen en uit te wisselen.

De ICT Associatie wenst IT Core en alle deelnemers een succesvolle HackOmation toe.

Comments are closed.