De ICT Associatie participeert wederom aan de 37ste CANTO AGM & Mini Expo

De ICT Associatie participeert wederom aan de 37ste CANTO AGM & Mini Expo

Op maandag 8 en dinsdag 9 februari 2021 zullen leden van de ICT Associatie Suriname wederom deelnemen aan de 37ste CANTO AGM & mini expo.

Vanwege de COVID-19 pandemie zal dit event virtueel plaatsvinden met een interessant programma bestaande uit keynote presentaties met als thema “Canto Connect 2”

Op maandag 8 februari 2021 om 2 pm zal de CEO van Telesur de heer Mike Antonius een presentatie verzorgen met als titel “How Caribbean Operators are preparing for the 5G Revolution” 

De ICT Associatie heeft gemeend om een beperkt aantal ICT studenten in de gelegenheid te stellen deze presentatie geheel gratis bij te wonen. Op de Digital Talents Academy aan de Johannes Mungrastraat zal er een ruimte beschikbaar zijn, waar maximaal 3 geïnteresseerden geheel met inachtneming van de  COVID-19 maatregelen kunnen participeren.

De ICT Associatie Suriname is vanaf 2015 lid van CANTO, een regionale associatie van telecom bedrijven en overige ICT bedrijven. Deze associatie organiseert jaarlijks 2 evenementen om de discussie rondom digitale transformatie in de regio te voeren. Andere Surinaamse bedrijven die lid zijn van CANTO zijn, Telesur, 21Q Caribbean, United Caribbean Contractors & de Telecommunicatie Autoriteit Suriname.

Daarnaast vervullen een aantal medewerkers van deze bedrijven vooraanstaande rollen in verschillende commissies van CANTO. Zo vervult Telesur de vice-voorzitter van het hoofdbestuur en voorzitterschap van de commissie Corporate Social Responsibility. Voorzitterschap van de Marketing & Communicatie commissie en vice-voorzitterschap van de Trends & Technology commissie worden ingevuld door 21Q Caribbean.

Over de ICT Associatie Suriname
De ICT Associatie Suriname is op 20 januari 2011 opgericht en haar leden zijn bedrijven en  organisaties die ICT als hun core business hebben of waarvan ICT een core business process is. Zij zijn ervan overtuigd dat ICT de oplossing zal bieden om middels een eenduidige visie, gedegen leiderschap en uitvoering van plannen samengewerkt wordt naar duurzame diversificatie van onze economie. ICT is de enabler van ontwikkeling binnen alle sectoren.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.