Digicel legt Deep Blue One onderzeese kabel tussen Frans-Guyana, Suriname, Guyana en Trinidad &Tobago

Digicel legt Deep Blue One onderzeese kabel tussen Frans-Guyana, Suriname, Guyana en Trinidad &Tobago


Biedt topconnectiviteit aan de Zuid-Caribische regio en de olie- en gasindustrie
Digicel investeert aanzienlijk in internationale onderzeese capaciteit met de aanleg van haar Deep Blue One onderzeese kabel en heeft een partnerschapsovereenkomst gesloten met Orange om het systeem uit te breiden van Trinidad tot Frans-Guyana.
Deep Blue One erkent de mogelijkheid om de connectiviteit in de Caribische regio en Latijns-Amerika te verbeteren en zal de beste connectiviteit in zijn klasse bieden naar Frans-Guyana, Suriname, Guyana en Trinidad & Tobago, met de mogelijkheid om offshore olie- en gasplatforms aan te sluiten in het kader van de industriële boom in de regio.
In een reactie op de investering van Digicel, zei Oliver Coughlan, Digicel Group CEO: “Aangezien onderzeese glasvezel de ruggengraat van de wereldeconomie vormt en als katalysator fungeert voor de economische ontwikkeling, onderstrepen onze aanzienlijke investeringen in onderzeese capaciteit ons vertrouwen in de ontwikkeling van de regio. Een goed voorbeeld hiervan zijn de connectiviteitsopties die wij, zowel onshore als offshore, kunnen bieden aan de olie- en gasindustrie in landen als Guyana en Suriname, terwijl zij profiteren van de boom in de regio”.
Deze aanleg vormt een aanvulling op het bestaande Southern Caribbean Fiber netwerk van Digicel dat ongeveer 3.000 km onderzeese kabel heeft en 20 eilanden in het oostelijk Caribisch gebied met elkaar verbindt, van Trinidad & Tobago tot Puerto Rico met aansluitingen naar Miami en New York.
De 2.000 km lange kabelinstallatie voor Deep Blue One heeft vijf vertakkingen, plus de mogelijkheid om connectiviteit te bieden voor offshore boorplatforms, met twee tot acht vezelparen in elk segment, wat een minimum van 12Tbit/s capaciteit biedt per vezelpaar.
Belangrijk is dat de kabel zodanig wordt aangelegd dat het de vele offshore olie- en gasplatforms met elkaar kan verbinden en dat de aanleg nieuwe kabelaanlandingen omvat in Trinidad & Tobago – met een nieuwe route tussen Trinidad & Tobago en Suriname. De kabelinstallatie zal medio 2023 aanvangen en het project zal naar verwachting begin 2024 voltooid zijn.
Als belangrijke speler in de onderzeese kabelindustrie, met investeringen in meer dan 40 kabels wereldwijd, zal Orange gebruik maken van haar expertise om op te treden als aanlandingspartij in Cayenne voor de Frans-Guyanese tak en om het kabellandingsstation namens Digicel te exploiteren, terwijl haar dochteronderneming, Orange Marine, belast zal zijn met het leggen van de kabel.
Peter Hobbs, Group Director International & Wholesale Business bij Digicel Group, voegde eraan toe: “Als een Digitale Operator met meer dan 13 miljoen klanten in 32 landen over de hele wereld, zijn wij gericht op het stimuleren van economische kansen voor onze klanten. Dit is een spannende volgende fase voor ons – het gaat om het leveren van kwaliteit, betrouwbaarheid, prestaties en, belangrijk, kansen. We zijn enthousiast om aan de slag te gaan.”
Naast connectiviteit zal dit kabelsysteem zorgen voor een volledig economisch ecosysteem ten voordele van iedereen. In een rapport van de International Telecommunication Union (ITU) uitgebracht in 2019, getiteld “The economic contribution of broadband, digitisation and ICT regulation: Econometric modelling for the Americas”, werd voorgesteld dat een toename van de penetratie van vaste breedband met 10% zou leiden tot een toename van 1,9% van het BNP per hoofd van de bevolking.

Comments are closed.