Digitalisering een Belangrijke sleutel voor Bedrijfscontinuïteit

Digitalisering een Belangrijke sleutel voor Bedrijfscontinuïteit

Datasur is op 5 juni 2014 opgericht om Big Data lokaal op te slaan en de internationale cloud dichterbij te  brengen. Suriname ontbrak een commercieel datacenter waar data, servers, applicaties en dergelijke op een  verantwoorde en professionele manier konden worden beheerd. Deze behoefte is gedurende de afgelopen zeven  jaren duidelijk te merken aan de enorme groei van ons klantenbestand, welke per heden meer dan 300 bedrijven  telt in verscheidene sectoren. We begrijpen de noodzaak van een efficiënte ICT-infrastructuur tegen een  betaalbaar tarief met een uitstekende kwaliteit maar al te goed. 

Bij Datasur zijn we toegewijd, overtuigd en enthousiast om samen met onze klanten en partners constant bij te  dragen aan de duurzame en disruptieve groei van de ICT-business in Suriname, met de primaire focus op  datacenter, cloud, hosting en consultancy diensten. Om deze reis te beginnen en te versnellen, hebben wij  Datasur (d.w.z. Suriname) de afgelopen maanden op de internationale voorhoede van existentiële  partnerschappen kunnen plaatsen met gerenommeerde leveranciers van oplossingen zoals: Huawei, Cisco,  Hewlett Packard, Dell, Google en Microsoft. Wij zijn ook partnerschappen aangegaan met drie van de grootste  internationale datacenteroperators: Amazon (AWS), Equinix en AMS-IX. Partnerschappen met deze  internationale bedrijven stelt ons in staat onze klanten, partners en het ICT-bedrijfsleven steeds beter van dienst  te zijn, waarbij operationele uitmuntendheid en wederzijdse zakelijke voordelen worden gegarandeerd. Dit zal  ook gelden als fundament om de diensten van Datasur aan te kunnen bieden in het Caraïbisch gebied, waarbij  er ook zeker nieuwe strategisch portfolio gerichte product- en dienst innovaties zullen worden geïmplementeerd  in de komende periode.  

Het is belangrijk erop te wijzen dat de digitale wereld waarin we leven veel kwetsbaarheden kent, maar het  internet is onmisbaar geworden in bijna elke organisatie. Door de jaren heen is het aantal cyberaanvallen  wereldwijd drastisch toegenomen. We kunnen niet ontsnappen aan de gevaren die gepaard gaan met een  verbinding op het internet. Als er zwakke punten zijn in uw ICT-infrastructuur, kan dit grote gevolgen hebben voor  uw organisatie. Kunt u zich voorstellen dat uw persoonlijke gegevens of vertrouwelijke bedrijfsgegevens worden  blootgesteld? Het is daarom belangrijk onszelf te beschermen tegen alle mogelijke bedreigingen. Met een paar  basismaatregelen kunt u er snel voor zorgen dat uw gegevens te allen tijde beschermd zijn.  

Informatiebeveiliging is daarom erg belangrijk voor Datasur. Datasur is een van de weinige bedrijven in Suriname  die ISO 27001 gecertificeerd is; een belangrijke ISO-norm in de datacenterwereld. Dit zorgt voor de juiste balans  tussen beleid, veiligheid, innovatie, risico en servicelevel management. Dankzij ons state-of-the-art Tier 2- datacenter blijven we alle organisaties, zowel lokaal als regionaal, top privacy, veiligheid en betrouwbaarheid  bieden van al hun bedrijf kritische data en applicaties en uiteindelijk digitale ontwikkeling. Hiermee kan Datasur  aantonen dat er op een veilige manier met klantinformatie wordt omgegaan. Twee belangrijke factoren zijn de  manier waarop gegevens worden opgeslagen en wie toegang heeft tot de gegevens. Deze certificering is voor  Datasur niet vanzelfsprekend. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet Datasur jaarlijks een strenge  auditprocedure doorlopen. De audit wordt uitgevoerd door een competente externe partij. 

“Wij als Datasur zijn van mening dat elk bedrijf het verdient om te groeien door middel van innovatie gedreven digitalisering. We zijn meer dan ooit toegewijd, gemotiveerd en zelfverzekerd om u en uw bedrijf te helpen  groeien door gebruik te maken van ICT-diensten. Datasur zal actief en consistent bijdragen aan de ICT-ontwikkeling van en in Suriname, met een onderscheidende focus op datacenter, cloud, hosting en consultancy diensten” aldus CEO Datasur, Dhr. Anvit Ramlakhan.

Comments are closed.