Discussieavond ontwerp Wet Bescherming Privacy en Persoonsgegevens

Discussieavond ontwerp Wet Bescherming Privacy en Persoonsgegevens

De ontwerpwet houdende regels ter bescherming van privacy en persoonsgegevens (Wet Bescherming Privacy en Persoonsgegevens) wordt thans door de commissie van Rapporteurs in DNA behandeld. De ICT-AS is formeel benaderd om het wetsontwerp te bestuderen en van commentaar te voorzien. Dit proces is inmiddels ook formeel binnen de ICT-AS afgerond. Er is op 3 maart een discussieavond georganiseerd om de laatste commentaar te ontvangen en te verwerken.  Op woensdag 10 maart 2021 is er schriftelijke feedback verzonden naar DNA. 

Voorzitter Anuskha Sonai is er trots op dat de commissie Regulation en Legislation van de ICT-AS zaken heeft opgepakt en het bestuur heeft geadviseerd inzake de wet. Zij benadrukt het belang van een gezond ecosysteem van beschermde privacy en persoonsgegevens, waarbinnen er er ruimte is voor ontwikkeling van de digitale economie. 

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.