Djina Bergraaf – Sanchit neemt de leiding over van onze Associatie

Djina Bergraaf – Sanchit neemt de leiding over van onze Associatie

Op dinsdag 23 januari 2018 is Djina Bergraaf gekozen tot de nieuwe voorzitter. Samen met de overige gekozen bestuursleden, Eline Verhek (secretaris), Donaghy Malone (penningmeester), Chandra Rampadarath (commissaris) en Raoul Brahim (commissaris) heeft ze tijdens haar ‘maiden speech’ aangegeven vol enthousiasme en energie de Surinaamse ICT Sector verder te willen versterken in haar ontwikkelingen in lijn met de ICT Vision 2020, namelijk ‘ICT-AS shapes the ICT sector to benefit from becoming an Information Society and a significant pillar of the Surinamese economy’

Het bestuur 2018 – 2020; Vanaf links; Chandra Rampadarath, Raoul Brahim, Djina Bergraaf (voorzitter), Donaghy Malone. Niet op de foto, Eline Verhek.

Het vorig bestuur o.l.v. Robert Hahn heeft in de afgelopen jaren keihard aan de weg getimmerd om ICT in Suriname naar een hoger niveau te tillen. Met als missie om de Surinaamse ICT sector te organiseren en professionaliseren, is de ICT- Associatie uitgegroeid tot een erkend (inter-)nationaal gesprekspartner. Vanaf haar oprichting op 20 januari 2011 is gewerkt aan de basis voor een toekomstbestendige structuur van de sector.  In 2013, 2014 en 2015 zijn in dat kader de ICT Summits georganiseerd met als doel de Surinaamse samenleving kennis te laten maken met o.a. de ICT dienstverleners en ontwikkelingen.

In 2015 is de ICT Vision 2020 gepresenteerd en aansluitend is gezamenlijk het actieplan opgesteld.

De activiteiten van dit actieplan zijn verdeeld in 4 thema’s te weten:

 • Algemeen
  • Inventarisatie van de sector en de markt
  • Centrale entiteit om de groei te bewerkstelligen
 • Organizational design
  • Samenwerken tussen bedrijven, de overheid en het onderwijs te versterken
  • Compleet organiseren
 • Wetgeving
  • Lobby inzetten om de voortgang van actiepunten van de overheid te bewerkstelligen (wetten, nationaal ICT plan)
  • Kennis van zaken opdoen betreffende de wetten die in behandeling zijn
  • Gedragscode ontwikkelen/enforcen
 • Infrastructuur
  • Bestaande infrastructuur optimaliseren
  • Kwaliteit van de service (snelheid, betrouwbaarheid, capaciteit)

De eerste focus van het nieuwe bestuur is members first, voor zowel huidige als nieuwe leden. Een ander belangrijk speerpunt is branding oftewel zichtbaarheid van onze associatie en haar leden. 

Ook zijn er vele uitdagende thema’s waar we onze schouders onder moeten zetten zoals ICT export, capaciteitsversterking en professionalisering, educatie en knowledge sharing, wetgeving en IT governance, cyber dependency en cyber security, connectivity, 21st century skills en nog veel meer. 

De ICT Associatie zal ieders inzet hierbij hard nodig hebben! Onderwijsinstellingen, leden en niet-leden, ICT dienstverleners en ICT afnemers,  beleidsmakers en uitvoerenden, overheid en particulier, techneuten en niet-techneuten, mannen en vrouwen, jong en oud. Want de ICT sector wordt gevormd door ons, biedt mogelijkheden en uitdagingen voor ons, schept vooruitgang voor een ieder vanwege ons en zal een grotere rol vervullen voor Suriname door samenwerking van ons.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.