Yadoo Communications en BDO melden zich aan als lid ICT-AS

Yadoo Communications en BDO melden zich aan als lid ICT-AS

Op donderdag 31 augustus j.l. heeft Robert Hahn, voorzitter ICT-AS de leden een update gegeven over de aktiviteiten van de afgelopen maanden. Hoog op het lijstje stond de kwestie rondom de invoerrechten op ICT goederen. Zoals bekend heeft de maatregel enkele van onze leden direkt getroffen. Er is een schriftelijk verzoek naar het ministerie van Financien gestuurd om hieromtrent in dialoog te treden. Wij kijken uit naar een duurzame oplossing.
De associatie is verheugd op de aanname van de Wet Elektronisch Rechtsverkeer door DNA en heeft de leden opgeroepen goed gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden die door deze wet zijn ontstaan.
Theo Boomsma, voorzitter IT-Core was als special guest aanwezig. We hebben Theo gefeliciteerd met de mijlpaal bereikt met de jubileum editie van de Hackathon. Het is een mooi event dat ervoor zorgt dat de jonge ICT talenten in Suriname een platform hebben om hun skills te toetsen. Zowel ICT-AS als IT-CORE kijken uit naar een duurzame samenwerking. Hiertoe worden de komende weken de nodige stappen gezet.

Op de bijeenkomst hebben 2 nieuwe leden zich gepresenteerd. Anamika Mangroo, senior manager technology advisory vertegenwoordigd BDO Suriname en Wicky Ramrattan, founder/CEO vertegenwoordigd Yadoo Communications.

Cyril Soeri, partner bij Tjong A Hung en bestuurslid ICT-AS verzorgde een presentatie met als titel; “Financial Feasibilty of a Business Plan”. Met deze presentatie is getracht onze leden handvatten aan te reiken voor voor het indienen van ICT projekt plannen ter financiering. Aanleiding hiervoor is het feit dat wij in de afgelopen maanden regelmatig door de overheid zijn uitgenodigd om aan te zitten bij meetings over mogelijkheden tot financiering van (ICT) projekten. Er schijnen genoeg mogelijkheden te zijn voor financiering, maar het ontbreekt ons nog een gedegen business proposals.

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel. Kijk uit naar de Netwerkborrel Digital Transformation dat gepland staat voor oktober 2017.Cyril Soeri tijdens de ICT-AS ledenbijeenkomst

 

 

2 Comments

  1. Marc says:

    Ik vind het mooi wat ze doen voor de studenten in Suriname!