Gastcolleges NATIN ICT-studenten

Voor de verdere ontwikkeling van de Surinaamse ICT-sector is het van groot belang dat het geboden ICT-onderwijs aansluit op de hedendaagse praktijk. Gezien de snelheid waarmee de technologie zich ontwikkelt is dit, niet alleen in Suriname, een grote uitdaging.

Eén van de manieren waarop de ICT Associatie hieraan bijdraagt is middels het verzorgen van wekelijkse gastcolleges op het Natuurtechnisch Instituut (Natin). Leden van de ICT AS geven de eerstejaars Natin-studenten op deze manier een beter beeld van de Surinaamse ICT-sector en de verschillende vakgebieden en beroepen die hierin terug te vinden zijn. Dit helpt de studenten om zich beter te kunnen voorbereiding op hun toekomst, waarin zij op korte termijn een keuze zullen moeten maken voor een specifieke studierichting.


Op 13 augustus jl. vond het laatste gastcollege plaats, op locatie, bij Telesur Multimedia Innovation Laboratory (TMIL). De Natin-studenten kregen een rondleiding en uitleg over de werkwijze van TMIL, dat als broedplaats dient voor het ontwikkelen van creatieve en innovatie ideeën op het gebied van ICT.

De studenten hebben zelf ook een presentatie gegeven, waarmee zij hun ervaring met de gegeven gastcolleges met ons hebben gedeeld. De feedback die de studenten hebben geuit is van grote waarde om de gastcolleges voor volgend schooljaar nog interessanter te maken.

Comments are closed.