Gastcolleges NATIN weer gestart

Voor de ontwikkeling van de Surinaamse ICT-sector is het van belang dat het ICT-onderwijs up-to-date is en aansluiting vindt bij het bedrijfsleven. De ICT Associatie draagt hier onder andere aan bij met het verzorgen van gastcolleges op het Natuurtechnisch Instituut (NATIN). De eerstejaarsstudenten van de NATIN ICT-opleiding krijgen bezoek van één of meerdere sprekers die ze middels een presentatie of workshop meer inzicht geeft in het beroepsleven van een professional en de verwachtingen vanuit het bedrijfsleven.

1e gastcollege NATIN 2015
Donderdag 22 januari is het eerste gastcollege van 2015 gegeven, door de ICT Associatie zelf. Leden van het bestuur en de onderwijscommissie waren aanwezig om uit te leggen wat we doen, waar we voor staan en wat de studenten van ons kunnen verwachten de komende tijd.

De studenten zelf zijn erg blij met dit initiatief van de ICT Associatie, omdat het ze motiveert de juiste studiekeuzes te maken en het ze een betere voorbereiding biedt op de toekomst.

De gastcolleges worden vanaf nu iedere donderdag gehouden.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.