Gastcolleges op het NATIN

De ICT Associatie is van mening dat het voor de ontwikkeling van de ICT-sector van Suriname van zeer groot belang is om ook te focussen op het ICT-onderwijs in Suriname. Hiertoe worden regelmatig gastcolleges verzorgd voor de eerstejaars ICT-studenten van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN).  Tijdens de gastcolleges geven bedrijven de studenten een inzicht in de Surinaamse ICT-sector en krijgen de studenten een beter beeld van de verschillende beroepen en vakgebieden die de ICT-sector behelst. Zodoende kunnen zij zich al tijdens hun opleiding adequaat voorbereiden op de arbeidsmarkt. Ook het Polytechnisch College heeft een gastcollege gegeven en de NATIN-studenten laten zien wat de mogelijkheden zijn voor een vervolgopleiding op hbo-niveau.

TMILHet laatste gastcollege dat dit schooljaar georganiseerd is vond op locatie plaats bij TMIL,
de Telesur Multimedia Innovation Laboratory. De NATIN-studenten kregen een rondleiding door het gebouw en uitleg over de werkwijze en mogelijkheden bij TMIL, wat als broedplaats dient voor het ontwikkelen van creatieve en innovatie ideeën op het gebied van ICT.

Rondleiding bij TMIL

De studenten hadden ook een eigen presentatie gemaakt, waarmee ze de ICT Associatie wilde bedanken voor de georganiseerde gastcolleges. Ook hebben de studenten ons hiermee van waardevolle feedback voorzien, die we zeker in acht zullen nemen bij het organiseren van de gastcolleges voor volgend schooljaar.

De apps uitproberen die reeds bij TMIL ontwikkeld zijn.

Enkele reacties van de studenten:

 

 “Dankzij de gastcolleges heb ik een beter beeld gekregen van het Surinaamse bedrijfsleven en de kennis en  vaardigheden die ik nodig zal hebben om mezelf  te verzekeren van een goede baan en toekomst.”

 

NATIN-student Zareef Soetodrono

 

“Ik heb er eigenlijk maar één woord voor: motiverend!”

 

 

NATIN-student Kadeem Vers

 

“Ik vond de gastcolleges heel leerrijk. Het geeft een beter beeld van waar je op moet focussen en je ziet dat de competenties (soft skills) die we op school krijgen aangeleerd echt nodig zijn in de praktijk.”


 

Alle betrokken partijen hebben de gastcolleges op het NATIN als zeer waardevol ervaren. Wij zijn dan ook voornemens om hier ook volgend schooljaar mee door te gaan. Dank aan iedereen die eraan heeft bijgedragen om dit tot een succes te maken!

Comments are closed.