Gastcolleges op het NATIN

De ICT Associatie is van mening dat het voor de ontwikkeling van de ICT-sector van Suriname van zeer groot belang is om ook te focussen op het ICT-onderwijs in Suriname. Hiertoe worden regelmatig gastcolleges verzorgd voor de eerstejaars ICT-studenten van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN).  Tijdens de gastcolleges geven bedrijven de studenten een inzicht in de Surinaamse ICT-sector en krijgen de studenten een beter beeld van de verschillende beroepen en vakgebieden die de ICT-sector behelst. Zodoende kunnen zij zich al tijdens hun opleiding adequaat voorbereiden op de arbeidsmarkt. Ook het Polytechnisch College heeft een gastcollege gegeven en de NATIN-studenten laten zien wat de mogelijkheden zijn voor een vervolgopleiding op hbo-niveau.

TMILHet laatste gastcollege dat dit schooljaar georganiseerd is vond op locatie plaats bij TMIL,
de Telesur Multimedia Innovation Laboratory. De NATIN-studenten kregen een rondleiding door het gebouw en uitleg over de werkwijze en mogelijkheden bij TMIL, wat als broedplaats dient voor het ontwikkelen van creatieve en innovatie ideeën op het gebied van ICT.

Rondleiding bij TMIL

De studenten hadden ook een eigen presentatie gemaakt, waarmee ze de ICT Associatie wilde bedanken voor de georganiseerde gastcolleges. Ook hebben de studenten ons hiermee van waardevolle feedback voorzien, die we zeker in acht zullen nemen bij het organiseren van de gastcolleges voor volgend schooljaar.

De apps uitproberen die reeds bij TMIL ontwikkeld zijn.

Enkele reacties van de studenten:

 

 “Dankzij de gastcolleges heb ik een beter beeld gekregen van het Surinaamse bedrijfsleven en de kennis en  vaardigheden die ik nodig zal hebben om mezelf  te verzekeren van een goede baan en toekomst.”

 

NATIN-student Zareef Soetodrono

 

“Ik heb er eigenlijk maar één woord voor: motiverend!”

 

 

NATIN-student Kadeem Vers

 

“Ik vond de gastcolleges heel leerrijk. Het geeft een beter beeld van waar je op moet focussen en je ziet dat de competenties (soft skills) die we op school krijgen aangeleerd echt nodig zijn in de praktijk.”


 

Alle betrokken partijen hebben de gastcolleges op het NATIN als zeer waardevol ervaren. Wij zijn dan ook voornemens om hier ook volgend schooljaar mee door te gaan. Dank aan iedereen die eraan heeft bijgedragen om dit tot een succes te maken!

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.