Girls in ICT Day 24 april 2014

Vandaag is internationale Girls in ICT Day. Deze dag is bedoeld om meisjes en jonge vrouwen enthousiast te maken voor een carrière binnen de alsmaar groeiende ICT-sector.

Wereldwijd zijn er diverse evenementen georganiseerd om meiden kennis te laten maken met de ICT-sector en om hen inzicht te geven in hun carrièremogelijkheden. Op de speciale Girls in ICT Portal (www.girlsinict.org) vindt u meer informatie over deze activiteiten.

Ook in Suriname zal aandacht besteed worden aan de Girls in ICT Day. Zo zal de ICT Associatie op de aanstaande Made In Suriname Beurs deelnemen met als thema Women and Girls in the ICT. Tijdens deze beurs, die van 30 april t/m 4 mei a.s. plaatsvindt op het KKF-beursterrein in Paramaribo,  kunnen meisjes en vrouwen bij de stand van de ICT Associatie terecht om meer informatie te verkrijgen over scholings- en carrièremogelijkheden in de ICT-sector van Suriname. Ook zullen er vrouwelijke rolmodellen aanwezig zijn, waarmee geïnteresseerde één op één in gesprek kunnen gaan.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.