Hackathon

Na een succesvolle eerste editie wordt door Telesur en IT-Core op 23 en 24 augustus de 2e Hackathon georganiseerd.

Tijdens de Hackathon zal binnen 24 uur een werkende softwareapplicatie moeten worden gebouwd, een uitdagende opdracht voor de deelnemende programmeurs. De eindproducten zullen door een jury worden beoordeeld op de interface, de functionaliteit en de commerciële of maatschappelijke inzetbaarheid.

 

The Programmers LifeIn tegenstelling tot het negatieve beeld dat men vaak bij hackers heeft, dat het allemaal computerinbrekers of cybercriminelen zijn, staat de term “hacking” op zich voor het aanpassen of modificeren van systemen om daarmee functionaliteiten toe te voegen of aanpassingen aan te brengen buiten de originele intentie.
Hackers verdiepen zich in de interne werking van computers, netwerken en programma’s en leren om dit te doorgronden. Dit kan ook juist resulteren in bijvoorbeeld het vroegtijdig ontdekken van potentiële problemen binnen een systeem, waardoor tijdig naar een oplossing gezocht kan worden. Ook tijdens de Hackathon zal hacken op een positieve manier worden ingezet.

 

Het hoofdthema van deze editie is gamifacation, applicaties die vooral leuk en interessant worden gemaakt door het toepassen van gameconcepten. De bedoeling is om tijdens de marathonsessie voor Suriname maatschappelijk relevante topics creatief uit te werken tot werkende softwareapplicaties. Het mogen mobiele, web- of desktopapplicaties zijn en de hackers zijn vrij in het kiezen van hun programmeertaal, frameworks en tools. Vlak voor aanvang van de Hackahton krijgen de teams te horen binnen welk subthema zij hun applicaties dienen te gaan bouwen. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan gezondheid, toerisme of onderwijs.

Van de hackers wordt tijdens de Hackathon veel verwacht, maar net als vorig jaar zullen de deelnemers goed worden voorbereid. Zo zullen er trainingen worden verzorgd door Surinaamse software-experts die internationaal hun sporen verdiend hebben in development. Tijdens de Hackathon zelf zijn er, zowel fysiek als via Skype, teamcoaches en professionele softwareontwikkelaars aanwezig om assistentie te verlenen.

Hackaton 2013

De Hackathon vindt plaats bij het Telesur Opleidings centrum (TOC). Daar zal het de deelnemers aan niets ontbreken. Het TOC zorgt voor de nodige versnaperingen, werkplekken en rustruimtes. En ook voor entertainment zal worden gezorgd.

Uiteraard is er ook een wedstrijdelement aan de Hackathon gekoppeld. Een professionele jury zal de deelnemers beoordelen op conceptvorming, creativiteit, realisatie, uitwerking van het thema en teamsynergie. Het winnende team ontvangt de hoofdprijs van $1500 met de optie om het product als “TMIL Project Partner” verder uit te werken tot een commercieel product.

Hackaton v2.0.14
Telesur en IT-Core organiseren de Hackathon, omdat op deze manier de ICT-sector van Suriname op een innovatieve manier gestimuleerd wordt. Het biedt beginnende en professionele softwareontwikkelaars een platform om zich beter te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan, en het geeft de Surinaamse programmeurs een kans om zich met hun applicaties ook internationaal te profileren.

 

Iedereen boven de 12 jaar die denkt deze uitdaging aan te kunnen is welkom om aan de Hackathon deel te nemen. Door de organisatie worden teams gevormd van 3 tot 5 leden. Tevens is er een aparte klasse voor teams die deelnemen namens bedrijven. Er kunnen maar 50 deelnemers worden toegelaten, dus ben je geïnteresseerd? Meld je dan snel aan! Kijk voor meer informatie op www.hackathon.sr.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.