Hashtag IT lanceert freelance programma!

N.V. Hashtag IT is een Informatie Technologie (IT) advies bureau, dat gespecialiseerd is in het (her)structureren van de administratieve processen naar een compleet digitale en efficiënte organisatie met behulp van IT oplossingen en diensten.

De naam Hashtag IT, afgekort #IT is voornamelijk ontstaan door het idee om zoveel als mogelijk IT professionals, IT bedrijven (lokaal & internationaal) en IT producten bij elkaar te brengen, om onze cliënten van het beste wat bij hun organisatie past te voorzien.

In dit kader heeft #IT haar freelance programma gelanceerd, waarbij IT professionals zich als Independent partners kunnen aanmelden en op basis van hun kwalificaties worden ingezet op IT projecten bij hun Business Partners.

Wat zijn de voor- en nadelen van een freelancer?

Een freelancer is een persoon die als zelfstandige werkt en niet aan een bepaalde werkgever is toegewijd. Als freelancer ga je dus zelf op zoek naar klanten of projecten, heb je voldoende vrije tijd of heb je in ieder geval genoeg flexibiliteit in je tijd.

Het zoeken naar klanten en projecten is meestal de reden waarom de meeste IT professionals toch kiezen voor een vaste baan. Bij een vaste baan heb je een vast inkomen, maar omdat de werkgever ook zekerheid wil en aan jou wil verdienen, zal dit inkomen veel lager liggen dan je eigenlijk waard bent. Verder heb je naast je vaste baan vaak ook geen ruimte om wat extra te verdienen, terwijl je als freelancer op meerdere projecten tegelijkertijd kan werken en zodoende veel meer kan verdienen.

Wat doet #IT voor deze freelancers/Independent Partners?

#IT koppelt deze Independent Partners met projecten. Zij hebben de zorg niet om naar klanten te zoeken en hebben verder ook geen over-head en risico kosten. #IT heeft één belangrijke voorwaarde, de Independent Partners mogen geen conflicterend werk doen, m.a.w. ze mogen op het moment van inzetten op een project, niet bij een ander IT consultancy bedrijf of bij de betreffende klant werkzaam zijn (zij het in vaste dienst of op freelance basis).

De ideale klanten/Business Partners van #IT hebben de volgende kenmerken;

  • ze hebben geen eigen IT afdeling of IT medewerker(s)
  • ze hebben specifieke IT kennis niet in huis
  • ze hebben alleen voor een bepaald project of op afroep ondersteuning nodig
  • ze hebben niet genoeg werk voor full-time job
  • ze hebben geen resources om de IT projecten zelf te begeleiden

Wat zijn de voordelen voor de klanten/Business Partners van #IT?

  • IT expertise; #IT biedt IT professionals aan die gespecialiseerd zijn in hetgeen waar ze voor worden ingezet. Ze hebben diepgaande kennis over hun area.
  • Management; #IT is verantwoordelijk voor de Independent Partners, en zal de projecten monitoren en managen.
  • Besparing; de Business Partners besparen op kosten zoals: salaris, vergoedingen, verzekeringen, apparatuur, meubilair, vakantiegeld, bonussen, trainingen etc. De Independent Partners van #IT hebben hun eigen apparatuur en worden door #IT vergoed voor hun diensten.

Meer weten over ons freelance programma. Bezoek onze website www.hashtagit-su.com of stuur ons een email via info@hashtagit-su.com.

Comments are closed.