ICT als enabler voor efficientie en groei

ICT als enabler voor efficientie en groei

“Het belang van de ICT sector”

Een fantastische avond over ICT in Suriname was het weer, dat kan gezegd worden. Als ik op 8 februari 2017 op de eerste verdieping van Jacana de conferentiezaal binnenloop, valt me de goede opkomst direct op. En de aanwezigheid van vele belangrijke stakeholders naast de aanwezige leden van de ICT Associatie Suriname, zoals de VES, de TAS, het Ministerie van Handel, Industrie & Toerisme, Mevrouw Simons – Geerlings in haar hoedanigheid van voorzitter van de DNA en last but not least, het Advocatenkantoor Schurman. Er kwam een boeiend, leerzaam en informatief programma voorbij. Ik heb genoten van de best-practices die gepresenteerd werden. Wat een mooie business cases kunnen we al presenteren. En natuurlijk de case van advokatenkantoor Schurman zelf, de digitalisering van de DNA omgeving, heel inspirerend. Daar wordt je heel erg trots van….

Onderstaand treft u een aantal verslagen aan die in de pers zijn verschenen:

Uit DWT Online d.d. 10 februari 2017:

Rol ICT als groot verdiener benadrukt

ICT moet volgens Robert Hahn (tweede vanuit rechts) een pilaar van de Surinaamse economie worden Foto: Irvin Ngariman

PARAMARIBO – Wij geloven in ICT en willen deze branche tot een billion dollar sector laten uitgroeien in Suriname en een van de pilaren van de economie laten worden.” Dit zei Robert Hahn, voorzitter van de ICT Associatie Suriname donderdagavond in het Jacana resort na afloop van een informatiebijeenkomst over het belang van Informatie en Communicatie Technologie (ICT).

Hij benadrukte hiermee hoe belangrijk ICT is voor de economie en de maatschappelijke groei in het land. “Het belang van deze sector moet nu ingezien worden. Die bewustwording moet nu komen en wij moeten nu meer gaan handelen en concreter praten over noodzakelijke veranderingen. De focus moet meer gelegd worden op deze tak, omdat ze tegenwoordig dwars door alle andere branches loopt en men het niet kan zonder ICT als men mee wil met de ontwikkelingen van de wereld.”

ICT als enabler voor efficiëntie en groei, de business case van Schurman Advocaten

Humprey Schurman, directeur van Schurman Advocaten sluit zich aan bij Hahn. Zijn kantoor biedt cliënten de mogelijkheid om het hele proces van de rechtspleging digitaal te volgen. “Als de toevoer van de stukken digitaal is, is er ook meer transparantie voor de cliënt.” De voordelen van ICT zijn volgens hem een positieve ontwikkeling die rechtszaken alleen maar hebben vergemakkelijkt sinds het kantoor is overgeschakeld op digitalisering.” Wij kunnen liever nu beginnen met de veranderingen, want de tijd staat niet stil.” Hij deed een oproep op de overheid om de ICT-wetgeving zo snel mogelijk in orde te maken.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.