ICT-As Bestuur bezoekt Zaplab

De ICT-AS was op 25 maart 2020 op kennismakingsbezoek bij het ZapLab van Villa Zapakara. Vanaf 27 november is de organisatie open voor het publiek en organiseert men diverse activiteiten. Media zoals de Parbode, DWT, STVS, Supreme TV en het 10 minuten Jeugdjournaal hebben er al aandacht aan geschonken.

Gerard den Dekker is namens de ICT-AS op een korte rondleiding geweest. Verschillende machines kwamen langs, zoals: een digitale borduurmachine, een 3D printer en een laser, maar ook de toepassing van een weerstation en het gebruik van zonne-energie op het terrein.

“Als je kijkt naar het belang van de ontwikkeling van digitale skills voor de jeugd, dan is dit zeker een broeinest waar je de basis daarvan kan vinden”, zegt den Dekker. 

Al ruim 200 personen hebben deze eerste kennismaking met het ZabLab doorlopen. Personeel van de Centrale bank, het bedrijfsleven (ALEMBO, VSH / Seatrade, CPF, Tullow Oil), enkele Rotaract en JCI jongeren en vele stichtingen zijn in de afgelopen periode langsgeweest. 

Comments are closed.