ICT AS, Immovator en Willem 4 versterken ontwikkeling NATIN-studenten

ICT AS, Immovator en Willem 4 versterken ontwikkeling NATIN-studenten

De ICT Associatie Suriname (ICT AS) maakt zich sterk om ervoor te zorgen dat de Surinaamse maatschappij beter kan presteren met behulp van ICT. Eén van de aandachtspunten van de ICT AS is om jongeren te stimuleren om hun kennis op het gebied van ICT zo veel mogelijk te delen en te verdiepen. Dit doet de ICT AS onder andere door wekelijks een gastcollegeK te organiseren op het Natuurtechnisch Instituut (NATIN), waardoor onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar komen en zodoende beter kunnen anticiperen op de behoeften van de Surinaamse ICT-sector. ICT is immers continue onderhevig aan vernieuwing en verandering.

ICT biedt ook veel ruimte om internationaal en crossmediaal te communiceren en samen te werken. Om dit te stimuleren is op 8 mei op het NATIN het eerste exemplaar van het boek “Trends en Ontwikkelingen in de Crossmedia” van iMMovator overhandigd aan de ICT-afdeling van de school. iMMovator is een netwerkorganisatie die zich richt op het versterken van de crossmediasector met de nadruk op innovatie en economisch rendement. Het boek werd overhandigd door Annelies Brinkman. Zij is de Surinaamse vertegenwoordiger van Stichting Willem 4, een organisatie die voornamelijk actief is in Suriname, de Antillen en Nederland. Door verschillende partijen met elkaar te verbinden en diens samenwerking te bevorderen streeft Willem 4 naar verbetering van de locale economische en sociale omstandigheden. Willem 4 en iMMovator zijn strategische partners van elkaar en hebben hun krachten nu gebundeld om de kennis van de NATIN-studenten te verrijken.

De ICT AS is van mening dat het aangeboden verzamelwerk de ICT-studenten van het NATIN een goed beeld geeft van de innovatieve ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden in de crossmediasector. We hopen dan ook dat het de jongeren inspireert en stimuleert om met deze informatie aan de slag te gaan ten gunste van hun eigen ontwikkeling en die van Suriname.

Comments are closed.