ICT-AS leden maken ICT in het onderwijs mogelijk

ICT-AS leden maken ICT in het onderwijs mogelijk

Opening ICT lokaal in MULO school VOJ aan dde Copieweg in Para SurinameHet ICT-lokaal van MULO-school VOJ aan de Copieweg te Para is op vrijdag 21 februari 2014 feestelijk geopend door de First Lady van de Republiek Suriname, mevrouw Ingrid Bouterse – Waldring. Dit bijzondere moment heeft mede plaatsgevonden door een samenwerking tussen Stichting Probitas en UCC, twee leden van de ICT Associatie.

De directrice van de VOJ Copieweg, mevrouw Mohamed – Hankers, beschikte zelf al over een aantal computersystemen, maar nog niet genoeg om het speciaal gecreëerde ICT-lokaal mee te voorzien. Stichting Probitas heeft, in het kader van hun project Informatie Technologie In Suriname (ITIS),  een aantal complete computersystemen tot haar beschikking om in bruikleen te geven aan verschillende sociale en kennisbevorderende instellingen in Suriname en besloot de MULO-school er ook 10 te geven.

Om de computers in het lokaal ook van een internetverbinding te voorzien werd specialist UCC door de stichting benaderd, met het verzoek enkele meters netwerkbekabeling te doneren. UCC wilde graag helpen en stelde, geheel boven verwachting, materiaal én personeel kosteloos ter beschikking.Opening ICT lokaal in Mulo-school VOJ aan de Copieweg te Para in Suriname

 

Van de First Lady kreeg de school nog eens 13 computers en een printer, waarop UCC en Stichting Probitas gezamenlijk aan de slag gingen om alles tijdig in orde te maken. De stichting werkt voor het installeren en onderhouden van hun computersystemen samen met de ICT-studenten van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN). De NATIN-studenten kunnen op hun beurt de benodigde werkervaring opdoen en hun praktijkopdrachten uitvoeren. Nu het team van UCC aanwezig was om de netwerkbekabeling te plaatsen, hadden de NATIN-studenten de unieke kans om mee te kijken en mee te werken met echte professionals.

De samenwerking was een win-win-situatie voor alle betrokken partijen, maar degene die uiteindelijk echt de vruchten zullen plukken van deze samenwerking zijn natuurlijk de leerlingen van VOJ Copieweg, die erg blij zijn met hun ICT-voorzieningen.

De samenwerking tussen Stichting Probitas en UCC is een goed voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze manier kunnen we allemaal een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van Suriname.

Zie ook het videoverslag op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=Sa2t6KTlqrw

 

Comments are closed.