KKF Ondernemersavond 29 juli 2014

Iedere maand geeft de ICT Associatie in samenwerking met de SVI invulling aan de KKF Ondernemersavond te Paramaribo.

Deze maand wordt tijdens de KKF Ondernemersavond aandacht besteed aan twee onderwerpen.
We blikken eerst terug op de ICT Summit die op 5 en 6 juni jl. is gehouden.
Vervolgens zullen Achmed Neijhorst en Nathalie Klaverweide van I-Frontier ons helpen antwoord te vinden op de vraag: Het Nieuwe Werken en Paperless Office. Ook in Suriname mogelijk?

In het buitenland zien we dat er tegenwoordig steeds meer op een andere manier wordt gewerkt. Veel mensen werken thuis of zijn onderweg. Telewerken en het gebruik van flexplekken wordt de norm. Het kantoor is daarbij meer een ontmoetingsplek dan een vaste werkplek. Een belangrijke voorwaarde voor het nieuwe werken is dat de werknemers te allen tijde en vanaf elke lokatie bij kantoorapplicaties en bij belangrijke documenten moeten kunnen komen en op een makkelijke manier kunnen communiceren met collega’s.

Papierloos werken en het volledig digitaliseren van de werkplek brengt ook andere voordelen. Het resulteert in efficiënter werken, kostenbesparing, mileubewust werken en tijdsbesparing. En hoewel veiligheid lang een argument was om niet volledig digitaal te gaan, komen werkgevers er meer en meer achter dat digitale opslag van documenten juist veiligheid biedt. Met de juiste software heeft u immers altijd een back-up van uw informatie en kunt u toegang tot documenten beveiligen.

Kortom er zijn veel voordelen verbonden aan papierloos werken en de eerste stap naar het nieuwe werken is daarmee gezet. Echter is de vraag of Suriname al klaar is voor het nieuwe werken en paperless offices? Wat zijn de belemmeringen, qua wetgeving, infrastructuur, cultuur en ict readiness?

In de presentatie zal op bovenstaande vragen worden ingegaan en worden concrete Surinaamse en internationale business cases gepresenteerd.

Geïnspireerd en geïnteresseerd geraakt? U bent van harte welkom op dinsdag 29 juli tussen 19:00 uur en 21:00 uur op het KKF-beursterein.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.