KKF Ondernemersavond 29 juli 2014

Iedere maand geeft de ICT Associatie in samenwerking met de SVI invulling aan de KKF Ondernemersavond te Paramaribo.

Deze maand wordt tijdens de KKF Ondernemersavond aandacht besteed aan twee onderwerpen.
We blikken eerst terug op de ICT Summit die op 5 en 6 juni jl. is gehouden.
Vervolgens zullen Achmed Neijhorst en Nathalie Klaverweide van I-Frontier ons helpen antwoord te vinden op de vraag: Het Nieuwe Werken en Paperless Office. Ook in Suriname mogelijk?

In het buitenland zien we dat er tegenwoordig steeds meer op een andere manier wordt gewerkt. Veel mensen werken thuis of zijn onderweg. Telewerken en het gebruik van flexplekken wordt de norm. Het kantoor is daarbij meer een ontmoetingsplek dan een vaste werkplek. Een belangrijke voorwaarde voor het nieuwe werken is dat de werknemers te allen tijde en vanaf elke lokatie bij kantoorapplicaties en bij belangrijke documenten moeten kunnen komen en op een makkelijke manier kunnen communiceren met collega’s.

Papierloos werken en het volledig digitaliseren van de werkplek brengt ook andere voordelen. Het resulteert in efficiënter werken, kostenbesparing, mileubewust werken en tijdsbesparing. En hoewel veiligheid lang een argument was om niet volledig digitaal te gaan, komen werkgevers er meer en meer achter dat digitale opslag van documenten juist veiligheid biedt. Met de juiste software heeft u immers altijd een back-up van uw informatie en kunt u toegang tot documenten beveiligen.

Kortom er zijn veel voordelen verbonden aan papierloos werken en de eerste stap naar het nieuwe werken is daarmee gezet. Echter is de vraag of Suriname al klaar is voor het nieuwe werken en paperless offices? Wat zijn de belemmeringen, qua wetgeving, infrastructuur, cultuur en ict readiness?

In de presentatie zal op bovenstaande vragen worden ingegaan en worden concrete Surinaamse en internationale business cases gepresenteerd.

Geïnspireerd en geïnteresseerd geraakt? U bent van harte welkom op dinsdag 29 juli tussen 19:00 uur en 21:00 uur op het KKF-beursterein.

Comments are closed.