Ledenbijeenkomst 20 november 2015

Ledenbijeenkomst 20 november 2015

Verslag ledenbijeenkomst

Op vrijdag 20 november 2015 kwam een groot deel van onze leden bijeen in het Wyndham, te Paramaribo.

Voorzitter Robert Hahn verwelkomt de aanwezigen en trapt af met een aantal mededelingen:

– Eind januari 2016 vinden er nieuwe bestuursverkiezingen plaats
– 20 januari 2016 bestaat de ICT Associatie 5 jaar
– Nu Suriname in financieel opzicht een turbulente tijd doormaakt, kunnen wij als ICT-sector juist perspectief bieden, omdat ICT enorm bijdraagt aan innovatie en efficiëntie van bedrijfsprocessen. Laten we hier dus gebruik van maken!


CANTO

Nu we lid zijn geworden van CANTO is participatie van de leden nodig om ons goed te profileren. De ICT Associatie is de 1e vereniging die lid is geworden van CANTO, mede met het idee dat goed voorbeeld goed doet volgen. Dit is een positieve ontwikkeling voor Suriname, aangezien onze aanwezigheid binnen CANTO flink afgenomen is na het aftreden van Dirk Currie als Chairman. Nu zijn vooral de Caribische landen vertegenwoordigd. Met ons lidmaatschap kunnen we Suriname weer goed op de kaart zetten binnen de regio.

Binnen CANTO is men momenteel aan het hervormen. De focus zal zich, naast telecom, steeds meer richten op ICT. Er zijn binnen CANTO verschillende commissies actief, waar wij aan kunnen deelnemen. Tevens is er een speciale focus op Caribbean Women in ICT, waar Thea Smit (TCT) voor Suriname de trekker van is. Een aantal ICTAS-dames zal zich hier ook voor gaan inzetten. Mocht u hier zelf ook belangstelling voor hebben of iemand weten die dat heeft, meld het ons dan. Samen staan we immers sterker!

We hebben tijdens de ledenvergadering ook gesproken over de mogelijkheden voor een bijdrage aan CANTO op het gebied van E-waste, onderdeel van de CSR-commissie. Uit het gesprek bleek dat er momenteel wel organisaties zijn die zich bezighouden met E-waste, maar in de praktijk is reeds gebleken dat het inzamelen en afvoeren van E-waste in Suriname niet rendabel is.

Er zijn echter tal van mogelijkheden om vanuit de ICT Associatie actief te worden binnen CANTO. Naast deelnemen aan de commissies kunnen we bijvoorbeeld ook sprekers leveren voor de vele congressen die worden georganiseerd of gezamenlijk bijdragen aan Cancion, het magazine van CANTO. Ook is het idee opgevat om vanuit CANTO een online platform op te zetten waar werk binnen de regio gezocht en aangeboden kan worden.

Gerard den Dekker van UCC, die ons lidmaatschap bij CANTO heeft geïnitieerd, gaf aan dat het lidmaatschap zelf geen doel is, maar een middel. Wij moeten zelf bepalen wat we eruit willen halen. Feit blijft dat we nu een groot podium tot onze beschikking hebben, waarop we kunnen laten zien dat we er zijn en wat we vanuit Suriname te bieden hebben aan kennis en kunde. Aandachtspunt voor ons hierbij is de kwaliteit van onze dienstverlening en van onze mankracht.

Met de verschillende ISO-certificeringen van een aantal van onze leden zit deze ontwikkeling momenteel in de lift, maar er ligt op dat gebied zeker nog een uitdaging voor ons. Als we ons hier gezamenlijk voor gaan inzetten, biedt dit veel perspectief voor de toekomst. Met het bundelen van onze kennis en kunde kunnen we onszelf nog beter positioneren binnen de regio. Samenwerken is dus heel belangrijk!


SAN

Jason Hoefdraad was bij ons te gast om meer te vertellen over Suriname Animation Network (SAN). SAN bestaat reeds uit 14 leden en heeft eind oktober een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het Animae Caribe Fesitval, dat gehouden werd in Trinidad en Tobago. Zo is de officiële festivalposter ontworpen door Richenel Piemoe. Deze 22-jarige autodidact is geboren in Godo, Sipaliwini. Met deze poster heeft Richenel aangetoond dat Suriname over veel talentvolle animatoren beschikt. Hierdoor is SAN een belangrijke ambassadeur voor Suriname. Tijdens Animae Caribe is SAN een samenwerking aangegaan met animatienetwerken uit Trinidad & Tobago, Jamaica en Barbados en zij vormen nu samen het Caribisch deel van de International Animated Film Association. Jason vertelde ook dat collega-animatoren uit de regio best veel internationale opdrachten binnenhalen. Dit mede omdat het Caribisch gebied in vergelijking met andere landen een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding biedt. Keep up the good work, guys!

 

Handelsmissie

Om onze positie binnen CANTO te verstevigen is het bestuur van de ICTAS voornemens om een bezoek te brengen aan het CANTO-secretariaat. Voorstel is nu om dit gezamenlijk met de leden te doen en hier meteen een handelsmissie van te maken in het Caribisch gebied. Een aantal leden heeft hier al positief op gereageerd. In 2016 zal meer vorm gegeven worden aan de te ondernemen handelsmissie. U wordt uiteraard op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen hieromtrent.

 

 

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.