Made In Suriname Beurs KKF

Woensdag 30 april is de Made In Suriname Beurs, ook wel bekend als de 3-in-1 Beurs, van start gegaan op het KKF-beursterrein in Paramaribo.

Naast de mogelijkheid om kennis te maken met diverse lokale producten, is er ook mogelijkheid om nader kennis te maken met de ICT-sector van Suriname.

In de beurshal is namelijk een ICT-Paviljoen ingericht, waar diverse Suriname ICT-gerelateerde bedrijven vertegenwoordigd zijn. De stand van de ICT Associatie en de Surinaamse Vereniging van IT Professionals (SVI) richt zich voornamelijk op het creëren van bewustwording over de mogelijkheden van een toekomstige loopbaan binnen de ICT-sector bij meisjes en jonge vrouwen. Gezien de vraag naar goed geschoold ICT-personeel en de verwachting dat deze, ook in Suriname, alleen maar toe zal nemen, is het van belang dat meer vrouwen zich voor dit vakgebied gaan interesseren. Daarbij beschikken vrouwen over eigenschappen die zeer welkom zijn in de ICT-wereld.

Made In Suriname 2014 ICT Associatie

Bij de stand van de ICT Associatie en SVI zijn dan ook diverse dames aanwezig die succesvol werkzaam zijn in de ICT. Geïnteresseerde (jonge) dames krijgen de gelegenheid om hier één op één een gesprek mee aan te gaan. Deze rolmodellen kunnen als ervaringsdeskundigen vertellen hoe het is om als vrouw in de ICT-sector werkzaam te zijn. Zodoende krijgen belangstellenden een beter inzicht in de carrière- en opleidingsmogelijkheden binnen de (Surinaamse) ICT-sector.

Om ook in de praktijk te ervaren hoe omvangrijk en interessant de ICT-sector eigenlijk is, is eenieder welkom om in het ICT-Paviljoen een aantal demonstraties bij te wonen of zelf aan de slag te gaan met o.a. 3d-printen, programmeren en robots.

ICT-Paviljoen Made In Suriname Beurs

Kortom, genoeg redenen om het ICT-Paviljoen te bezoeken! De Made In Suriname Beurs is tot en met 4 mei iedere dag geopend van 17:00 uur tot 22:00 uur.

Comments are closed.