Melvin Bouva: ICT-wetgeving noodzakelijk

Melvin Bouva: ICT-wetgeving noodzakelijk

PARAMARIBO – Parlementariër Melvin Bouva van de Mega Combinatie (NDP) vindt het de hoogste tijd voor wetten en regels op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) in Suriname. Dat zei Bouva dinsdag tijdens een jongerenconferentie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Washington.

Regelgeving is noodzakelijk, vooral als het gaat om de privacy van personen gelet op het toegenomen gebruik van internet, computers, smartphones en andere ICT-toepassingen, vindt Bouva.

Vooral privacy schending via internet vormt een uitdaging voor de politie, advocaten, rechters, scholen en particuliere bedrijven, zei het assembleelid. Maar ook het beschermen van jongens en meisjes tegen de negatieve invloed van de technologische vooruitgang is een grote uitdaging. Bouva was tijdens de discussies lid van één van de twee panels tijdens de tweedaagse conferentie in het hoofdkwartier van de OAS. Tegenover de Ware Tijd stelt Bouva te verwachten dat in 2014 al concrete resultaten op het stuk van wetgeving zichtbaar zullen zijn.

Zo een honderdvijftig jongeren die werken bij de overheid, het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van

maatschappelijke organisaties hebben deelgenomen aan het congres. Naast de voordelen van de ICT-ontwikkelingen in Suriname wees Bouva ook op de nadelen. De nadelige kant van het internet is, aldus Bouva, volgens sommigen al te merken in slechtere schoolresultaten, vooral vanwege van smartphones, Facebook, internetspelletjes, internetcafés en 24-uur tv-uitzendingen. Tijdens de ‘Second Conference of Youth in the Americas’ zei Bouva verder dat het nu meer dan ooit noodzakelijk is dat mondiaal mensen “verbindingen” met hun omgeving maken om niet alleen het landschap vorm te geven, maar ook om de toekomst te helpen bepalen.

Comments are closed.