NPS, DOE en A20 starten debattenserie “De Economische Dialoog”

NPS, DOE en A20 starten debattenserie “De Economische Dialoog”

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in samenwerking met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de ICT Associatie (ICT-As) organiseren in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2020 een debattenserie “De Economische Dialoog”. 

Het uiteindelijk doel van de debatten is de Surinaamse kiezer in staat te stellen de inhoud van het financieel-economisch beleid van de politieke partijen beter te begrijpen en te beoordelen om uiteindelijk een onderbouwde zakelijke keuze te kunnen maken. 

Aan de debattenserie van 5 avonden participeren 16 politieke partijen die de samenleving dienen te informeren over hun beleidsvoornemens op financieel-economisch gebied. Na de presentatie van de vertegenwoordiger van de politieke partij zal een panel is discussie treden met hen, waarbij er ook vragen van het publiek aan bod komen. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van het digitaal platform ZOOM waarbij een ieder van huis achter de computer kan deelnemen en vragen stellen. 

Op donderdag 30 april is het eerste debat, waaraan deelnemen de NPS, DOE en A20. Het programma begint om 19.30 uur met korte promotie filmpjes van deze 3 partijen, waarna om 20.00 uur het debat begint. De 5 debatten worden ook live uitgezonden op ABC TV, kanaal 4.2 en Radio ABC en zal het verder gestreamed worden via YouTube en FaceBook. 

De minimaal te bespreken thema’s zijn: 

  1. Productie diversificatie- en werkgelegenheidsbeleid; rol van MKB en jong ondernemerschap, welke sectorale prioriteiten, digitale economie als basis voor verdere groei.
  2. Fiscaal beleid; evenwichtige begroting (maximaal tekort), maatregelen verhoging overheidsinkomsten en verlaging uitgaven;
  3. Monetair beleid; wisselkoersbeleid, opbouw internationale reserves, afbouw Staatschuld;
  4. Sociaal beleid; Volksgezondheid, Pensioenbeleid.
  5. Het overheidsapparaat; Good governance, Public sector reform beleid, privatisering, capaciteitsversterking, Structureel Aanpassings Programma; Hierin kunnen worden meegenomen de verwachte effecten van COVID-19 op het economisch herstel.

De VES, VSB en ICT-As hopen middels deze debattenserie het publiek maximaal te informeren over de diverse standpunten van de politieke partijen over het financieel-economisch beleid dat zij wensen te voeren bij een regeringsdeelname na 25 mei 2020.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.