De Palestijnen hebben persoonlijke en zakelijke banden in een groot aantal landen in de regio. Zij vormen een Gateway naar het Midden-Oosten, waar groeiende exportmarkten zijn voor softwareproducenten. De ICT-dienstverleners in Palestina kunnen ingeschakeld worden om Surinaamse software in het Arabisch te lokaliseren en ook om ingangen en salescontacten te vinden in de verschillende landen.
Met name het Golfgebied biedt goede zakelijke kansen, zoals Saudi-Arabië of de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder Dubai. Deze landen hebben de economische recessie reeds achter zich gelaten, en de schatting is dat er alleen al in de periode van 2010 tot 2013 voor 180 miljard dollar aan ICT-investeringen hebben plaatsgevonden. Er liggen hierbij kansen voor Surinaamse ICT-ondernemingen op diverse terreinen, zoals corporate solutions, mobile applications, gaming, onderwijs, gezondheidszorg en security. De Surinaamse ICT-sector heeft het Midden-Oosten en Golfgebied echter nog nauwelijks ontdekt.
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan door middel van een project de toegang tot deze nieuwe markten proberen te vergemakkelijken. Dit kan door bijvoorbeeld een missie te sturen naar landen als Dubai. Onderdeel van het programma kan zijn het bezoeken van de Gitex, de grootste ICT-beurs van het Midden-Oosten en Golfgebied.
Deze Gitex trok in 2013 een recordaantal van 142.000 bezoekers, afkomstig uit 150 landen. Er waren ruim 3.500 exposanten, met onder meer landenpaviljoens uit de UK, Duitsland, Zwitserland, Italië, Nederland, België, Finland en Ierland.
Grote stand van Microsoft en van lokale overheidsorganisaties.
Tijdens de ICT-missie kunnen netwerkbijeenkomsten plaatsvinden.
Zie verder:
www.mt.nl/520/82757/dossier-zakendoen-in-dubai/gebruik-palestijnen-om-zaken-te-doen-ingolfregio.html
www.computable.nl/artikel/achtergrond/outsourcing/4957480/1276946/palestijnen-vormenictgateway-naar-golfregio.html
(13/01/2014, Jack Meijdam)
* Voorbeeld
Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).
Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.
Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.