Palestina, ICT gateway naar Golfregio voor Suriname?

Palestina, ICT gateway naar Golfregio voor Suriname?

De Palestijnen hebben persoonlijke en zakelijke banden in een groot aantal landen in de regio. Zij vormen een Gateway naar het Midden-Oosten, waar groeiende exportmarkten zijn voor softwareproducenten. De ICT-dienstverleners in Palestina kunnen ingeschakeld worden om Surinaamse software in het Arabisch te lokaliseren en ook om ingangen en salescontacten te vinden in de verschillende landen.

Met name het Golfgebied biedt goede zakelijke kansen, zoals Saudi-Arabië of de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder Dubai. Deze landen hebben de economische recessie reeds achter zich gelaten, en de schatting is dat er alleen al in de periode van 2010 tot 2013 voor 180 miljard dollar aan ICT-investeringen hebben plaatsgevonden. Er liggen hierbij kansen voor Surinaamse ICT-ondernemingen op diverse terreinen, zoals corporate solutions, mobile applications, gaming, onderwijs, gezondheidszorg en security. De Surinaamse ICT-sector heeft het Midden-Oosten en Golfgebied echter nog nauwelijks ontdekt.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan door middel van een project de toegang tot deze nieuwe markten proberen te vergemakkelijken. Dit kan door bijvoorbeeld een missie te sturen naar landen als Dubai. Onderdeel van het programma kan zijn het bezoeken van de Gitex, de grootste ICT-beurs van het Midden-Oosten en Golfgebied.

 

 

 

 

 

 

Deze Gitex trok in 2013 een recordaantal van 142.000 bezoekers, afkomstig uit 150 landen. Er waren ruim 3.500 exposanten, met onder meer landenpaviljoens uit de UK, Duitsland, Zwitserland, Italië, Nederland, België, Finland en Ierland.

Grote stand van Microsoft en van lokale overheidsorganisaties.

Tijdens de ICT-missie kunnen netwerkbijeenkomsten plaatsvinden.

Zie verder:

www.mt.nl/520/82757/dossier-zakendoen-in-dubai/gebruik-palestijnen-om-zaken-te-doen-ingolfregio.html

www.computable.nl/artikel/achtergrond/outsourcing/4957480/1276946/palestijnen-vormenictgateway-naar-golfregio.html

(13/01/2014, Jack Meijdam)

Comments are closed.