Persbericht: ICT-As Connecting the Caribbean

Persbericht: ICT-As Connecting the Caribbean

Paramaribo, 29 juli 2015

Tijdens de 31ste (jaarlijkse) CANTO conferentie in Miami, is de ICT Associatie Suriname (ICTAS) toegelaten als lid.

Robert Hahn, voorzitter van de ICTAS ontving van Teresa Wankin, operations and human resources manager van CANTO de nodige documenten die bij het lidmaatschap horen.

De Caribbean Organisation for National Telecom Operators (CANTO) is opgericht in 1985 als belangenorganisatie van Telecom providers/ operators in de Caricom. Onder leiding van de heer D. Currie (CEO Telesur), is 4 jaren geleden een nieuwe richting ingezet om de scope en focus van de CANTO te verbreden en meer stakeholders te betrekken bij de discussie rondom ICT.

De ICTAS is met haar toelating de eerste ICT Associatie in de Caraïbische regio die zich bij CANTO aansluit. De ICTAS hoopt dat andere ICT Associaties volgen en dat er zodoende een nog groter Caraïbisch netwerk van ICT stakeholders ontstaat. “Connecting the Caribbean” is het motto.

Het doel van aansluiting voor de ICTAS is om meer toegang te krijgen tot het netwerk van providers, leveranciers, government en overige stakeholders in het ICT speelveld.

De ICTAS heeft zich meteen aangemeld bij de 7 sub committees van de CANTO.

Deze ontwikkeling past in de strategie van de ICTAS om in 2020 te transformeren naar een “billion dollar industry” voor Suriname. Hiermee hoopt de ICT Associatie een substantiële bijdrage te leveren aan de Surinaamse economie.

Tijdens de conferentie wordt ook de C.O.D.E. 1.0. hackathon georganiseerd waaraan 5 teams uit de regio meedoen. Twee teams uit Suriname, team Adept en team Aptastic zijn daar onderdeel van.

Comments are closed.