Probitas for GIRLS in ICT day 2022

Het thema voor GIRLS in ICT day “Access & Safety“, is gekozen vanwege de ontmoedigende en gevaarlijke obstakels die meisjes soms tegenkomen in de digitale omgeving. In overleg met meisjes en jonge vrouwen heeft ITU de uitdagingen geïdentificeerd waarmee ze te maken kunnen krijgen als ze aan hun reis in de digitale omgeving beginnen, en ook de mogelijke oplossingen voor deze uitdagingen. Dit jaar en elk jaar werken ITU en haar partners samen aan oplossingen en ideeën voor het verlagen van drempels en het verbeteren van de veiligheid en toegang tot de online omgeving.

Om meisjes te laten floreren in wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde (STEM) en informatie- en communicatietechnologieën (ICT), hebben ze kennis, ondersteuning en empowerment van hun gemeenschap nodig. Wanneer meisjes veilig toegang hebben tot de digitale wereld en deze kunnen verkennen, kunnen ze zich op toekomstige STEM-carrières, ICT-educatie en de nieuwe technologie oriënteren.

ITU-doelen:

 •       Moedig meisjes en jonge vrouwen aan om STEM-onderwijs te volgen
 •       Inspireer meisjes en jonge vrouwen om in STEM-carrières te werken
 •       Betrek de gemeenschap en bevorder samenwerking door middel van partnerschappen

Datum: 28 april 2022

Time: 09:00u-13:00u

Scholen: Hubertus Waaldijkschool 1; Hubertus Waaldijkschool 2; LBO Barronschool

Locatie: Hubertus Waaldijkschool 2 (Moengo)

Participatie groep: 30 VOJ leerlingen van leerjaar 2 (10 van elke school)

Probitas, IOT lab and Codettes zullen samenwerken aan STREAM bewustwording, prototypes ontwerpen en het promoten van ondernemerschap onder de jonge dames van Moengo.

Probitas:

 1. Kahoot quiz – Safety and access
 2. STREAM activiteit (Social media)
 3. STREAM Demo – Digitale fabricatie, ICT in Education

IOT lab and Codettes:

 1. Arduino programmeren & Robot race

ICT-Associatie:

 • ●      Voor het dagprogramma is Probitas op zoek naar 3 dames om het uitdagende en mooie van een beroep in de ICT sector te belichten en een groep van 10 jonge dames te begeleiden.
 • ●      Presentjes voor de goodiebags van de leerlingen worden zeer op prijs gesteld!
 • ●      Heeft u ook ideeën voor die dag dan horen wij dat graag!
 • ●      Indien u een bijdrage wilt leveren in welk vorm dan ook, dan kunt u contact opnemen met de secretaris van de ICT-ass of stg. Probitas.

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.