RPBG: ɪᴠʀ, ᴇᴇɴ ɢᴀᴍᴇ ᴄʜᴀɴɢᴇʀ, ʙɪɴɴᴇɴ ᴜᴡ ʙᴇᴅʀɪᴊꜰ!

RPBG: ɪᴠʀ, ᴇᴇɴ ɢᴀᴍᴇ ᴄʜᴀɴɢᴇʀ, ʙɪɴɴᴇɴ ᴜᴡ ʙᴇᴅʀɪᴊꜰ!

IVR staat voor Interactive Voice Response. Het is een geautomatiseerd telefoonsysteem dat met bellers communiceert via vooraf opgenomen spraak menu’s of instructies. Het verzamelt input van bellers in de vorm van ingedrukte toetsen en stuurt het telefoontje door naar submenu’s of medewerkers om vragen van bellers te behandelen.

Klanten hebben weinig geduld om te wachten. Ze willen direct een antwoord, informatie en realtime ondersteuning. Vanuit dit oogpunt kan dit een behoorlijke uitdaging zijn voor u als bedrijf.

Vooral als de gesprekken van geringe waarde zijn en bestaan uit herhaalde vragen in groot volume die niet de exclusieve tijd en aandacht van medewerkers vereisen. Toch zijn al deze gesprekken belangrijk. Elk bedrijf zet zich immers in om haar klanten in alle opzichten te bedienen. 

Met een IVR-systeem kunt u het afhandelen van gesprekken automatiseren, doordat het werkt als een self service platform voor bellers. Het helpt ze meteen een oplossing te vinden voor hun probleem, door toetsen in te drukken op hun apparaat. Voor u als bedrijf betekent dat minder telefoon tijd die besteed hoeft te worden aan het beantwoorden van veel gestelde vragen.

Zakelijke functies waarbij een IVR een game changer kan zijn:

Klantenservice
Kantooradministratie
Accountgegevens opvragen
Push marketing
Bestellingen volgen
Feedback verzamelen

Wilt u graag meer weten over deze oplossing? Spreek vandaag nog één van onze IT specialisten via het nummer 433932 of mail naar info@rpbg.net.

Voor support heeft de RPBG de juiste expertise in huis voor elk ICT gerelateerd probleem. 

Comments are closed.

Anvit Ramlakhan


* Voorbeeld

Productieve, sterke, inspirerende, inclusieve jonge professionele leider, werkzaam op verschillende gebieden om bij te dragen aan de verbetering van de ontwikkeling voor en van Suriname. Ervaren young professional met een aantoonbare geschiedenis van het werken in de business industrie gedurende meerdere jaren, met een brede ervaring op het gebied van corporate-, ICT operations & innovation-, kwaliteit-, risico-, project-, business-, strategie, product portfolio en change management (om er maar een paar te noemen).

Momenteel vervult hij de rol van algemeen directeur bij Datasur. Anvit is in zijn vrije tijd intussen al twee jaren actief als docent en begeleider op vier universitaire studieorganisaties in Suriname. Hij verzorgt liefst zestien modules en gemiddeld tien afstudeeronderzoeken op jaarbasis op undergraduate en graduate niveaus binnen de specialisaties zoals ICT, elektrotechniek, organisatiemanagement, procesmanagement, business intelligence, innovatie, entrepreneurship, MBA, etc. Anvit heeft een uitzonderlijke educatieve achtergrond met een Ph.D. in Management predicaat cum laude van de Akamai University uit VS-Hawai, Master of Science (M.Sc.) predicaat with merrit gespecialiseerd in Informatiesystemen van Anglia Ruskin University uit UK-London, en Bachelor of Science (B.Sc.) in Telecommunicatie van Anton de Kom Universiteit uit Suriname- Paramaribo. Anvit is thans al 20+ jaren deel van de vrijwilligersorganisatie Hindu Swayamsevak Sangh Suriname, waardoor karaktervorming, samenwerking en leefwijze voor de jeugd wordt gecreëerd en versterkt.

Verder is Anvit gekozen tot bestuur commissaris lid van de ICT Associatie in Suriname, om te ondersteunen aan de opbouw van de digitale- en economische ontwikkeling van Suriname. Thans heeft Anvit een reeks van (lokale- en internationale) certificeringen doorlopen op bovengenoemde gebieden, aangezien hij voortdurende ontwikkeling en dienstbaarheid naar de mensheid, met behulp van zijn fundamentele spirituele en performance gedreven persoonlijke leiderschapskwaliteiten, ziet als zijn life purpose.