Scholieren Natin behalen Cisco Discovery certificaat

Scholieren Natin behalen Cisco Discovery certificaat

Dertig scholieren uit het derde en vierde leerjaar van de ICT-opleiding bij het Natuurtechnisch Instituut (Natin hebben hun deelcertificaat voor de ‘Cisco Networking Academy (CCNA) Discovery’ gehaald. “Het is een primeur voor Natin dat deze scholieren als eerste in Suriname gecertificeerd zijn”, zegt John van der Zijden, CCNA-instructeur aan Starnieuws. Voor toekomstige netwerkbeheheerders is er met deze opleiding een basis gelegd. Doorgaans moeten studenten veel geld neertellen bij particulieren/bedrijven om deze opleidingen te doen.

“Wat deze studenten kunnen doen is zelfstandig computernetwerken aanleggen en onderhouden. Zij zijn nu in staat een netwerk te maken en te beheren van honderd plus computers en kunnen ook problemen opsporen. Als een groot bedrijf of een bank voorzien moet worden van een netwerk, zijn deze studenten ready”, zegt Van der Zijden vol trots.

Dit certificaat is bij het bedrijfsleven en bij ICT-ers een standaard geworden. Het voordeel dat de studenten nu hebben is dat zij naast een Natin-mbo diploma ook een CCNA-certificaat erbij krijgen. Hierdoor is er een betere aansluiting op het bedrijfsleven en de overheid, waar ICT steeds een belangrijkere rol gaat spelen en er dus ook behoefte is aan goed geschoolde ICT-ers.

Bron: Starnieuws

 

Comments are closed.