Team 404 uit Suriname wint CANTO CODE Hackaton 2016

Team 404 uit Suriname wint CANTO CODE Hackaton 2016

Suriname heeft de hoogste prijs in de wacht gesleept tijdens de belangrijkste ICT-wedstrijd van het Caribisch Gebied, die vorige week gehouden is in San Juan, Puerto Rico. De wedstrijd, een zogeheten ‘Hackaton‘, is gehouden in verband met de 32ste jaarlijkse conferentie van het overkoepelend orgaan van telecommunicatie en ICT in de regio (CANTO).

Yuri Amatsahit, Wishal Mathoera en Joeri Lieuw sleepten de eerste prijs in de wacht door binnen 48 uur een app te ontwerpen voor de diverse hulpdiensten in een land, zoals de brandweer, politie en spoedeisende hulp. “Wij vinden dat mensen in deze moderne tijd gewoon met een druk op een knop gelijk in contact moeten kunnen treden met hulpdiensten”, legt Lieuw uit. De groep won een jaar eerder de hackaton van Telesur en mocht Suriname vertegenwoordigen tegen de beste ‘hackers’ van de regio.

 

Het bestuur van de ICT Associatie Suriname is trots op dit behaalde, uitstekende resultaat en feliciteert Team 404 met dit behaalde uitstekende resultaat. Dit is goed voor Suriname, en de overwinning draagt bij aan een positief imago van de Surinaamse ICT sector.

_____________________________________________________________________________

De tekst is grotendeels een citaat uit het online artikel van De Ware Tijd (DWT)

De foto’s zijn afkomstig van de Facebook pagina van ADEPT  waarvoor hartelijk dank!

Comments are closed.