Tweede webinar: Digital Inclusion

Het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties ( UNDP ) en de ICT Association Suriname ( ICT-AS ) hebben het initiatief genomen om in de maand april 2021 samen te werken aan een reeks van vier webinars met het onderwerp “Digitale inclusie voor duurzame ontwikkeling”.

De webinars zijn bedoeld om beleidsmakers, het bedrijfsleven en andere belanghebbenden binnen de ICT en aanverwante sectoren te betrekken bij een dialoog over de rol en het belang van ICT in de huidige context van nationale ontwikkeling in Suriname.

Daniel Lachman, directeur van het Planbureau ging op de tweede webinar in op de voorbereidingen die getroffen worden rond het Ontwikkelingsplan 2022-2026 bij het Planbureau. De taak van het planbureau is in eerste instantie om een Ontwikkelingsplan voor Suriname te schrijven, met inachtneming van onze specifieke context. De uitgangspunt van het Planbureau is dus niet de SDG’s. De uitgangspunt is de lokale context. “Natuurlijk wanneer jij je plan schrijft, kunnen de SDG’s daarbij helpen en kun je het een en ander inzichtelijk maken met behulp van de SDG’s. Het plan dat wij schrijven is niet sec een plan om de SDG’s vooruit te brengen. Waarschijnlijk zul je dat wel zien als je de projectendatabase zal volgen”, vertelt Daniel. Volgens Daniel zijn er wel een aantal SDG’s die direct in het oog vallen. Klimaatverandering zal bepalend zijn in alles wat we doen. Een andere specifieke issue is inclusiveness. “Maar een hele belangrijke die helaas onvoldoende aandacht krijgt ,maar die je wel steeds ziet terugkomen in de survey die we aan het uitvoeren zijn, is Decent Work”, aldus Daniel.

Kijk en luister hier naar de hele webinar:

Comments are closed.