Verslag ledenbijeenkomst ICTAS bij Infotrans

Verslag ledenbijeenkomst ICTAS bij Infotrans

Infotrans Caribbean Surinam Roseveltkade 36, Paramaribo Paramaribo, Suriname Tel: +597 420 610  E-mail: sales@infotrans.cw Website: www.infotrans.cwOm eerlijk te zijn was ik al lang niet meer naar een ledenbijeenkomst van de ICT Associatie Suriname geweest. Gisteren, op 26 juli 2016, werd de bijeenkomst georganiseerd bij/door Infotrans op adres Van Roseveltkade 36.

Een zeer sterke regenbui had mijn besef voor tijd beïnvloed dus ik belde 1 uur voor de start van de bijeenkomst aan. Ik begrijp het als uw business uw aanwezigheid op de ledenbijeenkomst heeft verdrongen. Maar wat mij betreft was het gisteren de verkeerde keuze!

Infotrans Caribbean Surinam is gevestigd in een ongelofelijk sfeervol historisch houten pand. Door voorzitter Robert Hahn werden na de opening de aanwezige nieuwe leden voorgesteld. De Productmanager ICT van Digicel was aanwezig, net als het

Suriname Animation Network (SAN)Ik weet dat ik nog iemand vergeet maar zal dat later bijwerken.

Een woord dat tijdens alle bijdragen veel is gevallen is samenwerken, binnen Suriname maar ook met buitenlandse partners.

De afgelopen maand is er met betrekking tot ICT Suriname ontzettend veel gebeurd. We hebben even stilgestaan bij onderwerpen als samenwerking met de TAS. Deze samenwerking betreft het ontwerpen van indicatoren waarmee de omvang van de ICT sector in Suriname gemeten kan worden. Dit is tijdens een meeting met de TAS aan de orde gekomen. De ICTAS zal aanhaken bij het initiatief van de TAS om data te gaan verzamelen over onze ICT sector. Dit is tijdens een meeting met de TAS en vertegenwoordigers van het Ministerie van TCT aan de orde gekomen.

Afgelopen week is er een meeting geweest met Minister Mike Noersalim. De ICTAS gaat een MOU met het Ministerie van Binnenlandse zaken ondertekenen waarin wordt overeengekomen dat een op te richten ICT raad een belangrijke adviesfunctie krijgt met betrekking tot ICT vraagstukken van/binnen de Overheid.

Vincent is namens Min HI op Jamaica geweest en heeft zich daar verdiept in allerlei aspecten van Private Public samenwerking. Een eerste belangrijk obstakel waar aan gewerkt moet worden zijn de negatieve beelden die we over elkaar hebben. Deze bemoeilijken een goede samenwerking, niet alleen binnen Suriname maar binnen de gehele CARICOM is dit een hot item.

Aan de aanwezige leden werd Carolyn Gerling voorgesteld. Zij schrijft in opdracht van de ICT Associatie een reeks artikelen over ICT in Suriname in de De Ware Tijd.

Last but not least presenteerde Djina Sanchit van Infotrans het dienstenaanbod van Infotrans, de grote klanten uit de klantenportfolio en de sterke merken waar Infotrans mee samenwerkt.

Zeer interessant is de keuze van Infotrans om een locatie te openen in Colombia en de mededeling dat ze meer vestigingen gaan openen…!

Helaas moest ik eerder vertrekken. De wine en de snacks waren good! En men begon aan een leuk onderwerp, namelijk het bedenken van de competenties/skills die ICT medewerkers in de 21ste eeuw nodig zullen hebben.

Verslag van: Jack Meijdam

Adres / contactgegevens Infotrans Caribbean Surinam:

Van Roseveltkade 36, Paramaribo
Paramaribo, Suriname

Tel: +597 420 610

E-mail: sales@infotrans.cw
Website: www.infotrans.cw

De opkomst was goed

Comments are closed.