Winnaars Hackathon Suriname

Op 23 en 24 augustus jl. vond de 2e editie van de Surinaamse Hackathon plaats. Een 24-uurs evenement waar
38 personen, verdeeld over 7 groepen, aan hebben deelgenomen. De deelnemers stonden voor de uitdaging om in
1 dag een werkende applicatie te bouwen ten gunste van de agrarische sector.

De grote winnaar van de Hackathon V2.0.14 is Team Unicode, bestaande uit:
Jean Jong Loy, Ivory Tokromo, Sowdagar Roopchand, Plauto Rafael De Moura Da Silva en Astrando Kranenburg.

Team Unicode

Met hun app AgriKari bieden zij de agrarische sector een platform en marktplaats om zaken te doen. Met AgriKari kunnen producten als het ware al verkocht worden, voordat er geoogst is. Landbouwers kunnen middels de app hun producten digitaal aanprijzen en zo direct aan de man brengen. Ook biedt AgriKari landbouwers de mogelijkheid om onderling informatie uit te wisselen en praktische informatie in te winnen. Of het nu gaat om inkoopprijzen, weersverwachtingen of de bodemgesteldheid, alle kennis met betrekking tot de landbouwsector kan middels het digitale platform uitgewisseld en bereikbaar worden. De app zal worden doorontwikkeld en in een later stadium beschikbaar worden voor tablets en smartphones.

Evenals vorig jaar deden ook een aantal Surinaamse bedrijven met een team van deelnemers mee aan de Hackathon. In deze bedrijvenklasse is Apptastic als winnaar uit de bus gekomen. Hun app Agro Assistant speelt in op de exportmogelijkheden van groente en fruit. Suriname loopt jaarlijks namelijk miljoenen dollars mis, omdat boeren niet over de juiste certificaten beschikken die export van de door hen geteelde producten mogelijk maakt. Agro Assistant biedt Surinaamse boeren de oplossing voor dit probleem.

Apptastic

Team Unicode heeft een prijs van $ 1.500 in ontvangst mogen nemen. Daarbij zullen zij tijdens de Caribische Hackathon, die later dit jaar georganiseerd wordt, ons land vertegenwoordigen.

De ICT Associatie feliciteert alle winnaars en looft de organisatie van dit geslaagde evenement, dat wederom heeft aangetoond hoeveel kwalitatief hoogwaardig talent er binnen de Surinaamse ICT-sector werkzaam is.

Comments are closed.